‘Onze organisatie is volwassen geworden’

  • Geplaatst op 14 september 2020
  • Door : Theo van Mol | Directeur

Op 15 september 2000 opende Bizon Software haar deuren. Het 20-jarig jubileum willen we niet onopgemerkt voorbij laten gaan. In een serie interviews met onze collega’s staan we stil bij deze bijzondere mijlpaal. In dit artikel blikken we met collega Jaap van Vugt terug op zijn bijzondere tijd bij Bizon.

Persoonlijke groei

Jaap is vanaf het eerste uur betrokken bij Bizon Software. Hij is productmanager en verantwoordelijk voor een van onze softwarepakketten: Finall. Jaap: “Ik werk twintig jaar bij Bizon, precies zolang als het bedrijf bestaat. Mijn eerste functie was junior consultant. De eerste implementaties en klantgesprekken kan ik mij nog goed herinneren. Het bedrijf is gegroeid en ik ben meegegroeid. In die 20 jaar heb ik veel meegemaakt met én bij klanten, ook volgden softwareontwikkelingen elkaar in rap tempo op. De steeds veranderende omgeving van Bizon vind ik leuk, dat blijft een uitdaging.”

Jaap: “Bij Bizon heb je als medewerker veel vrijheid. We werken met een leuke, diverse club mensen met verschillende achtergronden en dat versterkt elkaar. Juist die verschillen zorgen ervoor dat we steeds verbeteren. Daarnaast wordt de samenwerking met collega’s en de sfeer bij Bizon op een positieve manier beïnvloedt door ons pand. Dat heeft een open karakter en is daardoor bevorderlijk voor de samenwerking. Ik heb in twintig jaar Bizon de kans gekregen om mezelf te ontwikkelen. Bij Bizon krijgt iedereen de kans om te doen waar diegene goed in is en vaak is dat ook wat je leuk vindt om te doen. Het is de kracht van Bizon om te accepteren dat mensen sterke en zwakkere eigenschappen hebben en juist dát te stimuleren waar hun kracht ligt.”

Goede resultaten

Klanten staan altijd voorop bij Bizon, dat illustreert ook Jaap nog eens. Jaap: “Iedereen weet dat het erg hard gaat met technologische ontwikkelingen. Bijna ieder bedrijf – ongeacht de sector of dienstverlening – wordt een softwarebedrijf. Wij werken voor retailers die bezig zijn met webshops, omnichannel en de software die daarbij hoort. Daarnaast neemt automatisering in de zorg een enorme sprong. Wij blijven nét dat stapje voor, zodat wij onze klanten de tools kunnen bieden waardoor ze goed gebruik kunnen maken van de standaardsoftware die wij bieden. Het meeste plezier haal ik uit mooie resultaten. Blije klanten, maar ook het overtuigen van klanten om op een andere manier te gaan werken of hun werkproces aan te passen. Dat geeft een goed gevoel. Als dan ook nog blijkt dat de geoptimaliseerde processen bij die klant resulteren in een efficiëntere werkwijze, is dat erg gaaf.”

Volwassen geworden

Na twintig jaar ondernemen en bouwen aan klantrelaties, is het tijd om het net op te halen bij onze medewerkers. Jaap: “Ons softwareproduct is in afgelopen twintig jaar flink ontwikkeld: functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid staan voorop. Ook onze organisatie is volwassen geworden. Vroeger deden we precies wat de klant vroeg, tegenwoordig nemen we een adviserende rol aan. Daarmee wordt onze software in zekere zin ondergeschikt aan de service en het advies dat we bieden. We hebben hele trouwe klanten: sommigen zijn al vanaf het begin aan ons verbonden. We hebben mooie klantrelaties opgebouwd en samen met deze inspirerende organisaties enorm veel bereikt. Voor klanten zit onze meerwaarde in de servicegerichtheid van onze organisatie.”

Samenvattend 20 jaar Bizon

Jaap: “Er is veel veranderd in twintig jaar Bizon, maar tegelijkertijd is er heel veel hetzelfde gebleven. Het gevoel dat we het samen moeten rooien en samen moeten doen, is altijd gebleven. We hebben veel uitdagingen gekend, maar zijn stabiel gebleven omdat we elkaar respecteren en goed samenwerken. Dat we als familie zijn, vind ik overdreven, maar het gaat wel die kant op. Je voelt je verantwoordelijk voor elkaar én wil het beste voor elkaar. Dat gevoel overheerst ook in onze klantrelaties: het is een uitdaging om met de klant samen softwareoplossingen te bedenken die de komende jaren stabiel blijven en daarnaast efficiency oplevert. Als dat lukt heb ik een hele fijne dag.”

20 jaar Bizon

Wil je meer weten over 20 jaar Bizon? Bekijk onze complete verjaardagsvideo hier.

icon