Laatste terugblik op 20 jaar Bizon

  • Geplaatst op 13 oktober 2020
  • Door : Theo van Mol | Directeur

15 september 2020 bestond Bizon Software precies 20 jaar! Dit willen we niet onopgemerkt voorbij laten gaan, dus kijken we in een serie interviews met onze collega’s terug op 20 jaar Bizon. Last but not least vertellen Marc Schrievers en Sofie Meijs over Bizon.

Even voorstellen..

Marc Schrievers en Sofie Meijs sluiten deze serie van interviews af. Ze stellen zich even voor en vertellen wat ze doen bij Bizon.

Marc: “Binnen Bizon heb ik een aantal verschillende petten op. Twaalf jaar geleden begon ik bij Bizon als functioneel consultant in de Retail branche. In deze rol ga ik bij klanten langs die vraagstukken hebben of advies wensen met betrekking tot het gebruik van onze applicatie Finall. Bovendien voer ik updates van Finall bij klanten uit. Daarnaast ben ik meer de techniek ingegaan en ook technisch consultant geworden. Daarbij doe ik installaties, word ik ingeschakeld bij technische problemen bij klantomgevingen of als de helpdesk niet uit een  technische vraagstuk komt.”

Sofie: “Al bijna zes jaar ben ik verantwoordelijk voor allerlei marketing en communicatie activiteiten binnen Bizon. Het eerste jaar deed ik dat parttime. We willen graag goed contact met onze diverse klantengroep en ze voorzien in relevante informatie. Dat gebeurt vaak één op één tussen de klant en consultant. Wanneer we grotere groepen aanspreken dan ben ik vaak daarbij betrokken. Zo probeer ik de interessante nieuwtjes, tips en tricks en ontwikkelingen te filteren en te verzamelen voor op de website, sociale media, nieuwsbrieven, webinars en klantendagen.”

Altijd in ontwikkeling

Bij Bizon zijn we altijd in ontwikkeling. Niet alleen de software maar ook persoonlijke ontwikkeling is belangrijk.

Marc: “Ik heb altijd al affiniteit met de technische kant gehad en dat zagen mijn collega’s ook. Bij Bizon krijg je veel vrijheid om te ontdekken wat je precies wil. Zo heb ik ook de mogelijkheid gekregen om meer de techniek in te gaan. Dat maakt de werkomgeving erg prettig. We krijgen altijd de mogelijkheid om te blijven leren en ontwikkelen. We worden uitgedaagd om altijd op zoek te gaan naar welke nieuwe functionaliteiten er relevant kunnen zijn in de software. Dat is denk ik ook wel noodzakelijk als softwarebedrijf. Maar daarbij is ook ruimte om juist die dingen te doen die je zelf leuk vindt.”

20 jaar Bizon

15 september 2020 bestond Bizon precies 20 jaar. Hoe kijken Marc en Sofie daar op terug?

Sofie: “Ik loop nog lang niet zolang mee als het gros van mijn collega’s. Zowel bij Bizon als in de software branche. Soms tijdens de lunch hoor ik verhalen over hoe de implementaties vroeger gingen, met een berg floppy’s (voor de Bizon tijd) naar de klant. Dat floppy ken ik nog wel, daar speelde ik mijn eerste computer spellen mee. Maar dan sta ik echt versteld hoe snel de digitale technologieën elkaar opvolgen en dat we daar aan mee mogen doen. Nu ligt de focus op apps, overal snel toegang krijgen tot de juiste informatie en goede informatie uitwisseling tussen systemen. We zijn dan niet het grootste jongetje van de klas maar hebben wel degelijk onze eigen visie op deze ontwikkelingen en houden daarbij altijd de klant in gedachten. En ik vind het erg bewonderenswaardig dat die visie in de kern niet is veranderd maar al 20 jaar staat!”

Marc: “Er zijn verschillende uitjes me bijgebleven de afgelopen twaalf jaar. Maar ook de verbouwing, de moderne en open kantoorruimte die we nu hebben, draagt bij aan mijn werkplezier. Daarnaast ben ik blij met mijn persoonlijke groei. Vanuit mijn rol als technisch consultant heb ik onze Hosting omgeving mogen opzetten. Wij bieden klanten de mogelijkheid onze applicaties te hosten en eventueel aan te vullen met een virtuele werkplek. Daardoor kunnen we voor sommige klanten in de rol van totaal leverancier voorzien. Zij hebben dan één aanspreekpunt waarmee ze alles kunnen regelen. Ook ben ik verantwoordelijk voor het onderhoud van onze Hosting omgeving. Sinds Bizon ISO gecertificeerd is, mag ik ook de rol van Security Officer vervullen. Ik hoef me dus niet te vervelen.”

Bizon sfeer

Marc: “Ik krijg er energie van als er zich zaken voordoen, waar ik me nog niet eerder in heb moeten verdiepen. Ik vind het dan interessant om me daarin te verdiepen en mijn kennis uit te breiden. En uiteindelijk de klant daarmee weer van dienst te kunnen zijn.”

Sofie: “De passie en gedrevenheid voor het maken van gedegen financiële software en de grote hoeveelheid kennis die mijn collega’s bezitten, maakt mijn werk ontzettend uitdagend en veelzijdig.  Ik werk nauw samen met veel collega’s. Bizon is een prettige werkplek waar je “echt” deel uit maakt van een hecht en gezellig team.

Marc: “Het is een familiaire omgeving, het is gezellig, iedereen staat voor elkaar klaar. Kortom een fijne werksfeer. Ook buiten het werk om worden er leuke uitjes georganiseerd. En we sporten samen, elke middag een potje tafelvoetbal ;).”

img
icon