“Software beter en mooier maken”

  • Geplaatst op 24 september 2020
  • Door : Theo van Mol | Directeur

15 september 2020 bestond Bizon Software precies 20 jaar! Dit willen we niet onopgemerkt voorbij laten gaan, dus kijken we in een serie interviews met onze collega’s terug op 20 jaar Bizon. In dit artikel vertellen Mark Verschuren en Ineke Mooijman over 20 jaar Bizon.

Twee van de gezichten achter Bizon zijn Mark en Ineke, beiden met name actief voor onze klanten in de zorg. Ook zij vertellen over werken bij Bizon.

Mark: “Ik ben bij Bizon verantwoordelijk voor het productbeleid van het Cliëntgelden systeem. Daarnaast ben ik consultant en implementeer ik de software bij klanten. Inmiddels werk ik 13 jaar bij Bizon. Voor mij betekent dat werken in een dynamische omgeving, waar veel gebeurt, waarin je samenwerkt met leuke collega’s en fijne klanten. Ik heb een behoorlijk uitgebreid takenpakket maar de meeste energie krijg ik van software beter en mooier maken.”

Ineke: “Ik werk sinds 1 augustus 2004, dus al 16 jaar, bij Bizon. Ik ben consultant voor met name klanten in de gezondheidszorg en gehandicaptenzorg. Ik verzorg implementaties van Finall en van het WebKasBankBoek in combinatie met CGA. Ik vind Bizon een gezellig en prettig bedrijf met fijne collega’s. Voor mij voelt het een beetje als familie. Die Brabantse gezelligheid trok me direct aan toen ik hier kwam werken.”

Veranderingen en bijzondere momenten

Ineke en Mark zijn 16 en 13 jaar werkzaam. In die jaren is er veel gebeurd en veranderd. Wat is ze het meeste bij gebleven.

Mark: “Een van de mooiste ontwikkelingen bij Bizon vind ik de evolutie die onze software heeft doorgemaakt. Toen ik begon bij Bizon lag de focus met name op financiële administratieve processen bij organisaties. Dat heeft zich uitgebreid naar, voor sommige klantgroepen, een ERP oplossing waarin document management, workflow en online oplossingen zijn opgenomen.”

Ineke: “Dat Theo mij destijds die uitdaging heeft geboden daar ben ik heel blij om. Daarvoor werkte ik als applicatiebeheerder voor Finall bij een klant van Bizon. Ik ben Theo daarvoor nog altijd dankbaar want het heeft me 16 mooie jaren opgeleverd.”

Mark: “Er zijn voor mij verschillende bijzondere momenten geweest in de jaren dat ik bij Bizon werk. Maar die eerste klanten blijven me toch altijd bij.”

Ook Ineke beaamt dat: “Als ik terugdenk aan 16 jaar geleden blijft mijn eerste klantbezoek me bij. Ik kwam binnen met een glijpartij. Met mijn nieuwe laptop bij het allereerste bezoek aan die klant gleed ik uit en lag ik languit in de gang. Dat vergeet je nooit meer. Gelukkig ging de rest van de implementatie zonder uitglijders.”

Mark: “De ruimte en de vrijheid die je binnen Bizon krijgt om je te ontwikkelen en het pad te kiezen dat bij jou past. Daar heb ik de vruchten van geplukt waardoor ik me veel meer op productontwikkeling heb kunnen richten. Daardoor mocht ik FactFlow intern gaan ontwikkelen. Toen de eerste klanten daarmee live waren was dat voor mij een bijzondere mijlpaal. Dat ik daarna productmanager werd voor het Cliëntgelden systeem vond ik ook speciaal. Het WebKaskBankBoek hebben we echt een functionele boost gegeven, de look and feel grondig aangepakt en browser onafhankelijk gemaakt. Later is daar de MobiBon aan toegevoegd. Die laat zien dat we klaar zijn voor de toekomst.“

Domeinkennis

Bij Bizon begrijpen we hoe jouw financiële administratie werkt. Daarvoor hebben we veel kennis en ervaring in huis. Ook Ineke en Mark onderstrepen dit.

Ineke: “Wij hebben als consultants ontzettend veel domeinkennis. We kennen de markt waarop onze klant zich beweegt. We zijn een wat kleinere organisatie waardoor we snel kunnen schakelen. Je wordt als klant vaak direct geholpen. We staan dicht bij onze klanten.”

Mark: “Ik denk dat we goed weten wat er in de markt speelt en bij onze klanten. Naast het inzetten van de software, kunnen we ook meedenken over gerelateerde zaken die zich buiten de software afspelen. Ik ben van mening dat de software beter tot zijn recht komt als de bedrijfsprocessen rondom de software ook goed geregeld zijn binnen de organisatie. Zoals opleiding van medewerkers bijvoorbeeld. Die combinatie van medewerkers, processen en software is denk ik de succesformule om efficiënter te kunnen werken. Dat bereik je niet alleen met software.”

Standaard software

We ontwikkelen standaard software en dat is soms een hele uitdaging.

Ineke: “Het uitdagende van mijn werk is als er zich niet alledaagse dingen voordoen waardoor je jezelf weer even moet vastbijten in de materie. Dat maakt het werk afwisselend. Het pakket is hetzelfde maar elke klant is weer anders daardoor is het werk ook altijd weer anders.”

Ook Mark beaamt dat: “De uitdaging bij Bizon zit hem voor mij met name in de diverse klantgroepen, waardoor je steeds bij een andere organisatie over de vloer komt. Dat maakt je werk afwisselend en leerzaam. Het is belangrijk verwachtingen goed te managen bij klanten maar ook intern. Verschillende organisatie hebben verschillende wensen en wij vertalen dat naar generieke oplossingen. Omdat we een standaard pakket hebben dat we met slimme oplossingen wel flexibel (op maat) kunnen inrichten voor klanten. Daarnaast vind ik het een uitdaging om klanten te overtuigen zaken anders te organiseren zodat de klant de software optimaal kan benutten en de toegevoegde waarde eruit haalt.”

Samengevat 20 jaar Bizon

Ineke: Als ik Bizon zou samenvatten in een paar woorden zouden gezellig, dynamisch, uitdagend, innovatief, en dichtbij de klant, woorden zijn die bij mij naar voren komen.”

Mark: “Het commitment dat onze collega’s hebben naar Bizon en naar klanten moeten we echt koesteren. En klanten voelen dat commitment ook. Wij zijn een toegankelijke software leverancier. Onze klanten proberen we actief te betrekken bij de productontwikkeling, door bijvoorbeeld de DenkTank. We willen dienstverlening leveren van A tot Z waarbij we meedenken in randzaken buiten software. En dat dat de basis is voor een lange termijn samenwerking en wederzijds vertrouwen.”

20 jaar Bizon

Wil je meer weten over 20 jaar Bizon? Bekijk onze complete verjaardagsvideo hier.

icon