Balans Limburg

6 redenen waarom Balans Limburg voor de bewindvoering software van Bizon koos

Een interview met Balans Limburg over KEI, software en monitoring. Wie kan er beter iets over ons vertellen dan onze klanten? We gingen in gesprek met Frank Kelleter en Ellis Theunissen (Balans Limburg). Zij zijn volop betrokken bij de implementatie van de software van Bizon: een project dat we recent hebben afgerond. Bizon vroeg aan hen antwoord te geven op dé hamvraag: waarom moet je voor onze software kiezen? Dat zijn deze 6 redenen!

Reden #1: KEI-proof

De wereld van bewindvoering móet over op een digitale aanpak. Alle professionele bewindvoerders worden sinds november 2017 uitgenodigd om digitaal te communiceren in bewindszaken. Deze communicatie gaat via een systeemkoppeling ‘het Aansluitpunt Toezicht’, beter bekend als het programma Kwaliteit en Innovatie (KEI) van de rechtspraak.

Ellis Theunissen: “Onze voorgaande softwareleverancier was nog niet klaar voor KEI, maar onze rechtbank begon al wel met het digitaliseren van onze dossiers. Uiteindelijk bepaalt de rechtbank voor een groot gedeelte de werkwijze voor bewindvoerders. De softwareleverancier moet daar dan klaar voor zijn. Daarnaast werd er door onze vorige softwareleverancier aangegeven dat ze op dit punt grote stappen wilden zetten, maar dat ging niet zo snel. Dat is voor ons de aanleiding geweest om naar andere mogelijkheden te kijken.”

Bizon heeft een uitgebreide KEI-module zodat u de volgende digitaliseringsslag kunt maken. De ingebouwde workflow zorgt ervoor dat inkomende berichten en zaken op correcte manier worden opgevolgd. Het systeem bewaakt voor u uw taken.

Reden #2: Alles-in-één

De geïntegreerde documentmanagement-oplossing maakt de software van Bizon onderscheidend. Scan al uw post en documenten in: deze worden automatische gekoppeld aan de juiste cliënt en taakhouder zodat u vanuit uw systeem de opvolging kunt doen en kunt monitoren. Zo verliest u het overzicht niet uit het oog.

“Een van de belangrijkste wensen bij een nieuw pakket was sowieso dat we alles-in-één zouden hebben, ook op het gebied van scansoftware en documentenarchief. Zodat we niet langer met meerdere programma’s naast elkaar hoefden te werken. Nu hebben we alles centraal in één systeem, een omgeving waar de gegevens heel gemakkelijk terug te vinden zijn.” aldus Frank Kelleter.

Reden #3: Management en monitoring

Bizon streeft ernaar om het systeem voor je te laten werken. Frank: “Een mooi voorbeeld daarvan, merkte ik vanochtend. Wij hebben de klantnummers van een energieleverancier laten inlezen in het systeem en nu worden alle documenten van deze energieleverancier automatisch herkend. Een ander voorbeeld: voorheen was het lastiger om een managementoverzicht uit te draaien, daarom was het onmogelijk om te filteren of controleren wie wat deed. Voor een nieuw softwarepakket lag er nadrukkelijk de wens om zaken makkelijker te monitoren. Dat is gelukt.”

Reden #4: Referentiebezoeken

Het is een grote stap om voor een ander softwarepakket te kiezen. Bij Bizon vinden we het belangrijk dat onze klanten hun keuze niet alleen op basis van een goed werkende demo of pilot baseren, maar ook bij organisaties in de wereld van bewindvoering over de schouder mee mogen kijken. “Bizon was het enige pakket waarin een Document Management Systeem geïntegreerd was. Wij vonden het fijn om bij Myrtax en NBC te mogen kijken hoe het systeem werkt. Hier hebben we gesprekken gehad met collega-bewindvoerders over de software en hebben zij ons laten zien wat de mogelijkheden zijn.”

Reden #5: Samenwerken met Bizon

Service maakt – in onze ogen – écht het verschil. Balans Limburg denkt daar ook zo over: “We ervaren de communicatie als heel erg prettig tot nu toe. Vanuit Bizon hebben wij een stappenplan ontvangen hoe we het beste de overstap aan konden pakken. Daarbij is veel ruimte voor begeleiding. We hebben een vast aanspreekpunt binnen Bizon en er is bijna dagelijks contact geweest. Daarnaast wordt er goed meegedacht met ons. Ook hebben wij meteen voor de Hosting van Bizon gekozen, zodat we alles bij één leverancier hebben ondergebracht.”

Reden #6: Ambities van Balans Limburg

Ambitieuze plannen passen bij een ambitieuze organisatie als Balans Limburg. “Wat je merkt in het pakket is de eenvoud van koppelingen en taken. Wat er allemaal automatiseert en autoriseert vanuit het systeem: zo hebben we vanuit Bizon templates voor brieven ontvangen die nu in de software staan. Dit is een goede match, het systeem is veel gebruiksvriendelijker. Dat is waar we naar op zoek waren. Door een geschikt softwarepakket kunnen wij ons focussen op belangrijke zaken: de groei in het aantal cliënten. Met de huidige bezetting verwachten we toch bijna 100 dossiers extra te kunnen aannemen.”

 

“Samengevat vinden we de communicatie met Bizon erg fijn, we hebben één aanspreekpunt. Er wordt veel meegedacht en de interactie bevalt heel erg goed.”

  • Frank Kelleter
  • Balans Limburg
img

Gerelateerde kennisartikelen

Realisatie van MijnIntake-koppeling voor Bewindvoerders is afgerond
Bewindvoerders opgelet! Bizon en Budlr slaan handen ineen met koppeling tussen het MijnIntake-plat...

Nieuwe software updates december 2022
Per applicatie bespreken we de belangrijkste ontwikkelingen van de nieuwe versie van december 2022...

Nieuwe versie juni 2022: de belangrijkste ontwikkelingen
Eind deze week is er een nieuwe versie van onze software pakketten beschikbaar. Benieuwd naar de h...

Rechtspraak update over ontwikkelingen in de KEI module
De ICT afdeling van de Rechtspraak, IVO, praat de software leveranciers elk jaar bij over de ontwi...

icon