Radar

Bizon Software neemt zorg uit handen!

Voor zorginstelling Radar en Stichting MijnGeld zet Bizon zich al jarenlang in op het gebied van financiële software. Door onze specifieke domeinkennis in deze branche hebben we de financiële administratie voor de cliënten van Radar, in samenwerking met Stichting MijnGeld, weten te vereenvoudigen.

Over Radar & Stichting Mijngeld

Voor mensen met een beperking is het vaak lastiger om hun leven in te richten zoals zij dat zelf willen. Radar in Zuid-Limburg streeft er naar om cliënten zoveel mogelijk zelf te laten doen. Soms lukt dat niet, dan staan de professionals van Radar klaar om mensen met een verstandelijke en/of meervoudige beperking te ondersteunen op het gebied van wonen, werken, leren en vrije tijd. Stichting Mijngeld is opgericht op 15 februari 2011 met als doel om op te treden als beschermingsbewindvoerder voor mensen met een verstandelijke beperking. Met ingang van 1 januari 2015 opereert de stichting geheel zelfstandig en is losgekoppeld van de zorgorganisatie Radar.

Financiële taken uit handen nemen

Arnold Wijngaarden, concern controller bij Radar en secretaris bij Stichting MijnGeld, benadrukt dat dit twee onafhankelijke organisaties zijn. “De wet- en regelgeving omtrent bewindvoering schrijft duidelijk voor wat wel en niet is geoorloofd en de rechtbank houdt daar streng toezicht op. Dat houdt in dat een begeleider van een cliënt geen financiële handelingen als bewindvoerder mag uitvoeren voor de cliënt. Daar zijn de bewindvoerders, van bijvoorbeeld Stichting MijnGeld, voor.”

Radar & CGS

“De afgelopen jaren hebben we geprobeerd om de financiële administratie van onze stichting te vereenvoudigen. We wilden bijvoorbeeld niet langer dat begeleiders boodschappen voor cliënten cash betaalden of – nog erger – soms uit eigen portemonnee voorschoten om vervolgens te moeten declareren. Onhandig en erg fraudegevoelig. We hebben inmiddels een prepaid debitcard voor alle begeleiders waar zij de dagelijkse boodschappen en andere aankopen mee kunnen betalen. Het ClientGelden Systeem (CGS) van Bizon Software zorgt voor een gebruiksvriendelijk online kasboek en een overzichtelijke administratie!” Aldus Arnold Wijngaarden.

Over de samenwerking

Arnold Wijngaarden: “Bizon is een toegankelijke organisatie die gebruiksvriendelijke software levert. Ik vind dat de consultants van Bizon ons zeer positief hebben bijgestaan toen wij met de vraag worstelden hoe wij ons werkprocessen eenvoudiger konden inrichten.”

Arnold Wijngaarden: “De consultants van Bizon zijn zeer betrokken: zij gaan voor de praktische aanpak op de werkvloer. Op die manier ontstaat er een prettige samenwerking. Een softwarebedrijf runnen is natuurlijk erg commercieel. Maar ik heb nooit het gevoel dat de meter direct begint te lopen als ik bel. De consultants van Bizon hebben niet het doel om een extra module te verkopen, ze denken wel graag met je mee. Die persoonlijke aandacht, daar is deze softwareleverancier heel goed in!”

"Die persoonlijke aandacht, daar is deze softwareleverancier heel goed in!"

  • Arnold Wijngaarden
  • concern controller

Gerelateerde kennisartikelen

Nieuwe software updates december 2022
Per applicatie bespreken we de belangrijkste ontwikkelingen van de nieuwe versie van december 2022...

Nieuwe versie juni 2022: de belangrijkste ontwikkelingen
Eind deze week is er een nieuwe versie van onze software pakketten beschikbaar. Benieuwd naar de h...

Wij beginnen vast met onze goede voornemens
Wij zijn overtuigd van de voordelen van E-factureren via Peppol. Dat is de toekomst en wordt de st...

Implementatietips van onze experts: “Een gefaseerde aanpak is de beste tactiek”
Elke organisatie pakt een implementatietraject anders aan: onze adviseurs begeleiden organisaties ...

icon