Zuyd Groep

Een klantverhaal over de overstap naar de bewindvoering Software van Bizon

Als bewindvoerdersorganisatie wil je lean en mean werken, maar ook zorgvuldig omgaan met financiële stromen en processen. Hoe helpen we met onze software om de processen van je organisatie efficiënter in te richten? In een interview vertelt Linda van Heel, partner Bij Zuyd groep, over de samenwerking met en overstap naar Bizon Software.

Overstappen naar een nieuw softwarepakket heeft vaak een grote impact op – onderdelen van een – organisatie. Hoe hebben jullie dit ervaren?

Linda: “Sinds de overstap naar Bizon software zijn onze verwachtingen op het gebied van efficiënter werken overtroffen. Voordat we met de software begonnen, waren we op zoek naar manieren om tijd te besparen en dat is gelukt. Het geïntegreerde postverwerking met scanprogramma werkt erg goed en bespaart ons veel tijd. We kunnen nu ook alles overzichtelijk in één oogopslag zien.

Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van Bizon software is de tijdbesparing die we nu hebben bij het verwerken van bankgegevens. Met één klik kunnen we alles eruit halen wat we al herkennen, in tegenstelling tot het oude softwaresysteem waarbij we elke bankpost apart moesten aanklikken en waarbij zelfs kleine veranderingen ervoor zorgden dat het systeem niets meer herkende. Dankzij Bizon software besparen we nu al dagelijks minimaal een half uur tot drie kwartier werk.”

We werken nu ongeveer een half jaar met Bizon software en we zijn nog steeds aan het leren. We willen ontdekken wat er nog meer mogelijk is. We zijn van plan om deel te nemen aan meer klantcontactdagen van Bizon software om zo nog meer te leren en onze doelen te bereiken. Al met al zijn we erg tevreden met de resultaten die we tot nu toe hebben behaald met het gebruik van Bizon software en we kijken uit naar verdere groei en verbetering in de toekomst.”

Heb je tips voor andere bewindvoerderskantoren of bewindvoerders?

“Mijn advies aan andere bewindvoerders zou zijn: bereid je goed voor en neem er de tijd voor. Maar als je eenmaal die drempel over bent, dan gaat een implementatie met Bizon eigenlijk heel soepel en is het de moeite waard. De begeleiding en ondersteuning van het team bij Bizon is echt fantastisch: ze staan altijd voor je klaar. Dus als je nog twijfelt, neem gewoon contact op en laat je informeren. Want uiteindelijk bespaar je tijd en moeite en heb je meer overzicht en grip op je werk als bewindvoerder. Ik kan het iedereen aanraden.”

Hoe en wanneer bepaal je dat overstappen naar een nieuw softwarepakket de juiste keuze is?

“Toen ik zestien jaar geleden startte met mijn eigen bewindvoerderskantoor, had ik nog geen software. Ik begon met tien dossiers en dat was erg overzichtelijk. Een jaar later heb ik software aangeschaft, deels geïnspireerd door andere bewindvoerders. In een intervisiegroep deelden we ervaringen en wisselden we vragen uit. Daar werkte een aantal mensen met een softwarepakket en daar ben ik toen op ingestapt. In eerste instantie beviel het heel goed, maar naarmate wij groeiden, merkten we dat het pakket achterbleef.

We liepen tegen technische problemen aan omdat ons oude pakket niet meer aansloot op bepaalde programma’s waar we mee werkten en geen koppeling met de rechtbank maakt. Het paste ons niet meer. Een aantal vakgenoten was al overgestapt naar Bizon Software en daar hoorde ik goede geluiden over. Uiteindelijk was de wens om te moderniseren zo groot, dat we de overstap hebben gemaakt.

Ik wilde graag verder digitaliseren en daarvoor hadden we een goed systeem nodig. Meer overzicht is erg belangrijk: we kunnen nu met het cliëntdashboard van IBS snel zien hoe een dossier ervoor staat en wat er speelt. Maar het belangrijkste punt was KEI. Dit scheelt enorm veel werk in communicatie met de Nederlandse rechtbanken. Sinds de overstap werken we met de modernste software. Het is overzichtelijk, efficiënt en sluit aan bij onze wensen. We zijn erg tevreden met de keuze voor IBS van Bizon Software en zouden het anderen zeker aanraden.”

Wat is jullie grootste winst na de overstap?

“Het digitaliseren van onze dossiers was het belangrijkste doel. Dat is nu in de versnelling gekomen, omdat dat veel makkelijker is om te doen. De inzet vanuit Bizon is heel erg fijn: ze hebben echt oog voor je. Ook na de aanschaf van het systeem, blijven ze betrokken. De vragen die je stelt worden keurig en zeer uitvoerig beantwoord. Het is een warm bad.”

Over Zuyd groep: wat is jullie kracht?

“De Zuyd Groep is een bedrijf dat zich niet alleen bezighoudt met bewindvoering en budgetbeheer, maar ook met deurwaarders-, incasso-, en mediation activiteiten. Wat bij ons hoog in het vaandel staat is hostmanship. Dus klantvriendelijkheid, een luisterend oor bieden en doorvragen naar het verhaal achter het telefoontje of achter het dossier. Daarin denken we graag mee – zowel aan de bewindvoerderskant als aan de incassokant.

We gaan altijd het gesprek aan met iemand om te kijken wat er mogelijk is, wat de situatie is, hoe we kunnen helpen en of er andere maatschappelijke organisaties zijn die kunnen ondersteunen. Ook aan de deurwaarders- en incassokant willen we voorkomen dat mensen uit huis worden geplaats en behouden we nauwe contacten met woningstichtingen.”

‘Een van de belangrijkste voordelen? Tijdsbesparing!’

  • Linda van Heel
  • Partner & bewindvoerder Zuyd Groep
img

Gerelateerde kennisartikelen

Mentorschappen nu volledig digitaal
Vanaf 1 februari 2024 is het mogelijk om mentorschapszaken op te voeren in het Toezicht Systeem va...

Vanaf 1 maart 2024 hebben cliënten toegang tot Mijn CBM
Belangrijke mededeling voor bewindvoerders! We willen je graag op de hoogte brengen van de recents...

# 9 Tips voor bewindvoerders om dit jaar succesvol af te sluiten
Maak 2023 onvergetelijk af en start 2024 vlekkeloos op met onze eindejaarstips voor Bewindvoerders...

Belangrijkste ontwikkelingen in de nieuwe versie van de software
De belangrijkste ontwikkelingen in de software uit de nieuwe versie van oktober 2023 op een rij!

icon