Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

3 thuiswerktips om contact met collega’s te maken

  • Geplaatst op 20 mei 2021
  • Door : Theo van Mol | Directeur

We weten allemaal dat Microsoft Teams en Zoom essentieel zijn in deze (lange) thuiswerkperiode. Ook een fijn thuiskantoor en goede werkplek zijn van belang. Wij hoeven je daar niets meer over te vertellen: dat weten we inmiddels allemaal. Toch merkten we de afgelopen maand dat onze klanten – net als wijzelf - het contact met collega’s onderling missen. Drie tips om contact te houden met collega’s!

Al meer dan een jaar thuiswerken

In Nederland werken veel mensen al meer dan een jaar vanuit huis. En daar zijn we zeker bedreven in (geworden). Tijdens een digitale bijeenkomst met klanten, werd al snel duidelijk dat het op sommige momenten lastig is om de moed erin te houden: we missen het contact met collega’s. Niet alleen de gezelligheid, maar ook de afstemming over werk en het delen van ervaringen over nieuwe softwarefunctionaliteiten. Wij hebben daar ook mee te maken en delen daarom graag onze drie tips voor meer contact met collega’s tijdens het thuiswerken.

Tip 1: digitaal koffiemoment

Collega’s die nauw samenwerken, spreken en zien elkaar geregeld (online weliswaar). Collega’s die zelfstandiger werken of een eigen project draaien, spreken of zien de rest van de teamleden nauwelijks. Wij plannen daarom af en toe een digitaal koffiekwartiertje om kort bij te praten.

Om de samenwerking te bevorderen, is het een idee om iedere dag te starten met een digitaal koffiemoment. Zo blijf je met elkaar in contact en kun je de werkzaamheden voor die dag kort bespreken. Als je bij elkaar in de buurt woont, overweeg dan eens om in je pauze – op afstand – samen een wandeling maken. Dat was voor ons vaste prik als we op kantoor waren en zorgt voor een frisse blik in de middag.

Tip 2: informele (digitale) ontmoetingen

Wij vormen een hecht team bij Bizon: ieder jaar staan er informele ontmoetingen op de agenda. Een aantal uitjes kwam afgelopen jaar helaas te vervallen. We denken wel dat het teamgevoel bijdraagt aan goede prestaties: verbondenheid en vertrouwen zijn voor ons van groot belang. Maar in de huidige situatie is het moeilijk om elkaar te blijven ontmoeten.

Daar zijn goede (online) alternatieven voor! Wij organiseerden een virtuele borrel met een 30 Seconds-quiz. In teams gingen collega’s (en hun partners) de strijd met elkaar aan: er waren zelfs prijzen. Het winnende team mag – als de maatregelen dat weer toelaten – met elkaar uiteten.

Tip 3: groepswhatsapp

Het is nog even wachten op de foto’s van dat etentje: toch verwachten we deze op een later moment in onze groepswhatsapp te ontvangen. Deze groep was weliswaar eerder al aangemaakt om elkaar te feliciteren, grappige video’s en leuke kiekjes te delen. Nu zien we daarin natuurlijk ook de nodige thuiswerkfoto’s voorbijkomen. Zo blijf je toch met elkaar verbonden!

Wat is jouw ultieme tip?

We hopen dat je hieruit eventueel wat inspiratie put en zien natuurlijk graag jullie ultieme thuiswerktips tegemoet!

icon